Tegenwoordig ben je als bloemist meer dan alleen een bloemen winkel. Je bent een heus woonwinkeltje geworden. En de klant verwacht dus dat je niet alleen maar bloemen en planten hebt. Maar verlangt ook steeds meer naar decoratie. Kijk eens naar de Tuincentra. Die bestaan echt niet meer alleen planten en kooikarpers. Het draait bij de tuincentra maar om 1 ding. Het ‘Woon-Gevoel’. Tijd voor jou als bloemist om dat ook te doen. Creëer je eigen woonwinkeltje met decoratie.

 

Natuurlijk, de bloemen en planten staan centraal. Maar een mooie vaas, of die prachtige planten pot kunnen niet meer ontbreken. Nu is dat allemaal leuk en aardig, maar ik heb geen ruimte om zoveel decoratie in m’n winkel te zetten? Ze zeggen:, Less is More’. Dat is ook zo. Het heeft geen zin om je winkel vol met decoratie te zetten, want dan ziet je klant door de decoratie de bloemen niet meer. Een beetje subtiel mag wel. Laat zien dat je het aanbied. Je kunt bijvoorbeeld een mooi spektakelstuk neerzetten met een prachtige gevulde plantenpot. Of een prachtige vaas met je mooiste boeket erin.

 

Kun je gelijk je klanten laten zien wat voor moois je allemaal wel niet maakt. Decoratie heb je nu eenmaal nodig als bloemist. Je kan simpelweg niet meer zonder. En het zijn niet alleen vazen of potten. Wat dacht je van kleine meubeltjes, of zelfs linten. Je hebt natuurlijk geen zin om allemaal verschillende leveranciers te bellen, het liefst wil je alles op 1 plek. 1 plek, voor bloemen, planten en decoratie.

 

Je hoeft niet verder te zoeken, kijk snel hier

Inspiratie voor uw winkel

alle artikelen bekijken